Productomschrijving
Eigenschappen:
- Traditionele Laplandse koffiebeleving
- Dark roasted koffie voor intense smaakervaring!
- Gebranden door lemmingen in Lapland
- Te bereiden zonder frenchpress, percolator of ander apparaat
- Geleverd incl. zakje koffiezout
- Uitstekend te gebruiken in percolators
Specificaties:
- Inhoud: 450g
Lemmel Kokkaffe - Dark Roasted Original Wilderniskoffie - 450g
Het verhaal gaat dat deze traditionele Lapplandse koffie al eeuwenlang in het hoge noorden gebrand wordt door lemmingen, zij halen deze unieke bonen uit andere delen van de wereld naar hun ondergrondse holletjes waar zij de bonen op unieke wijze langzaam roosteren voor een bijzondere smaakbeleving. Vergeet je instant koffiesticks en lauwe thermoskoffie van thuis, beleef de echte Laplandse wilderniskoffie van Lemmel: the darkness from the arctic circle!
Bereidingswijze:
Deze koffie dient bij voorkeur bereid te worden op een open houtvuur, mocht dit geen optie zijn dan kan het ook op het fornuis of op een gasbrander. Voor deze koffie kun je het best natuurlijk water gebruiken, dit draagt bij aan de traditionele Laplandse koffiesmaak!
Verhit de gewenste hoeveelheid natuurlijk helder water in een keteltje boven het open vuur, zodra het water aan de kook is kun je de grof gemalen koffie toevoegen aan het water. Hiervoor zijn geen instructies, ook niet wat betreft de hoeveelheden. Het is de bedoeling dat jij zelf aanvoelt hoeveel je moet gebruiken, net als vroeger! Na het toevoegen van de koffie laat je het mengsel nog enkele minuten doorkoken, hierna zet je het van het vuur zodat het lichtelijk kan afkoelen en de koffie naar de bodem kan zakken. Je kunt de koffie nu voorzichtig uitschenken, geniet van je heerlijke rustieke koffie op dat mooie plekje in het bos!
Welbekende Bushcrafter David Canterbury is ook overtuigd, zie hier de video:
Een kleine sfeerimpressie van Lemmel:
Over Lemmel:
De eerste sneeuwvlokjes dwarrelen neer op een regio die tot op heden ongerept is door de moderne Amerikaanse koffiecultuur. Lapland is de geboorteplek van “Kokkaffe”, een traditionele manier om koffie te maken in de wildernis. In tegenstelling tot moderne technieken vergt deze wijze van koffie maken enige tijd, je kookt de grof gemalen koffie in natuurlijk water en laat hierna de koffie inzinken. Na enkele minuten zakt de gemalen koffie naar de bodem van de ketel waardoor je een heerlijk rustieke, krachtige en heldere koffie overhoudt. Deze koffie staat haaks op de moderne “single-shot-soy-macchiato” koffiecultuur van nu en biedt daarom de rustieke en traditionele wildernisbeleving welke bij zijn concurrenten ontbreekt. Het knisperen van het vuurtje, een goed gesprek terwijl de koffie inzinkt, de stoom die uit de ketel opwaait en dan die eerste slok, wauw!
De legende luidt dat de koffiebonen gebrand worden door lemmingen diep in de wildernis van Lapland, deze ijverige knaagdieren werken de klok rond om de koffiebonen te branden tot in perfectie. Deze indrukwekkende werkmentaliteit kan enkel onderhouden worden dankzij de slogan van Lemmel “inte sova, bara kaffe!” oftewel “geen slaap, enkel koffie!”